Strawberry Sweets/イチゴスイーツ/ขนมสตรอเบอร์รี่
- 2014/03/31
- 01:07

As the texture and flavor of frozen strawberry are altered when it's thawed,I have been obsessing about how to use frozen strawberry for a whilein addition to strawberry jam and strawberry smoothie.I would like to keep a record of how I have used frozen strawberry.I have thawed frozen strawberry, pureed it in a blender, simmered it until slightly reduced, and made strawberry cup cake in this time(...
With Spring Color/春到来!?/จานฤดูใบไม้ผลิ
- 2014/03/30
- 04:00

I would like to feel the season of new green leaves and use several plates with an illustration of green leaf on this day(^O^).I hope you feel and enjoy spring(^.^)先週のある日、21時頃、突然、「来客予定になっても大丈夫?」と聞かれて、慌てて、春らしい!? 新緑を感じられる!?(バンコクは、今、夏のような天候になりつつありますが^^;)食器を出しました。数分後、結局、来客予定にはならず、2人ご飯だったので、...
Crape/クレープ/ขนม
- 2014/03/28
- 20:15

I have made crepe with mango and custard(^O^)/I think putting dough of crape away for more than 3 hours in the refrigeratormakes it better(^_^).今年に入ってから、4回目のクレープをつくりました(^O^)ロールケーキと違って、クレープやシュークリームは生地に砂糖が入っていない、あるいは、砂糖の量が少ないので(ホットケーキミックス粉でつくるクレープ生地は甘かったですが…)、今回、中には、残っていた微量のホ...
Chinese Water Spinach (Ipomoea aquatica)/空芯菜/ผักบุ้ง(phak bung)
- 2014/03/27
- 13:12

Today, I would like to introduce two thai cuisine that I like(^.^)Pak Bung Fai Daeng (ผักบุ้งไฟแดง ) and Nam Sausage(แหนม),Naem.タイで暮らしているので、たまには、タイらしい食べもの「空芯菜の炒め物/パッブン・ファイデーンを」。タイ人のJさん曰く、空芯菜は、タイ人の方々にとっては、王道すぎて、あまり頼まないものらしいですが、来タイ当初は、空芯菜の炒め物をよく注文し、おうちでも結構よくつくっていました。...
Pork and Chicken Cutlets/トンカツとチキンカツを同時に/เนื้อทอด
- 2014/03/25
- 13:06

I have made oven-roasted cutlets.The step is easy as follows, dust "rolled boneless chicken leg and pork back ribs" lightly with flour, dip in beaten egg, and strew with bread crumbs. Bake it in a preheated oven at about 200 degrees for about 30 minutes topped with a little butter.To grind bread crumbs to a fine powder makes its taste better(^_^).週末の夜ご飯のひと品。夜ご飯は、お米派の我が家です...
Fork or Squid!?/フォーク、それとも、イカ!?/ส้อมหรือปลาหมึก!?
- 2014/03/23
- 01:49

I have made two types of cakes, decorating them with fork(^_^).Does it look like fork or squid(^^;)!?今日は、かなり前につくったケーキと、週末用につくったロールケーキをアップします(^^)/どちらもフォークを使ってデコレーションしたものです。上のケーキのデコを目にした友達(学生時代のかわいい後輩)が「イカです!」というので、(チョコチップを2種類使って、真珠のイメージにした部分が、目に見えた模様^^;)今...
Tart/タルト/ขนม
- 2014/03/20
- 17:52

It is good time of year for mango in Thailand again!(^o^)!Using mango, melon, and raisin saturated in rum, I have made fruit tart with custard and whipped cream(^.^)/【期間限定ご奉仕価格】【送料無料】タイ産 低農薬栽培・完熟マンゴー 小箱 (3~5玉入、重さ 約1.5キロ前後)価格:3,150円(2014/3/20 17:32時点)感想(13件)暑くなってきて、おいしそうなナンドクマイ種のマンゴー(日本では、ゴールデンマンゴー、イ...
With Fruit Decorater/フルーツデコレーターで/แกะสลัก
- 2014/03/18
- 22:30

I have used carving knife(↓) and fruit decorator(↓) to make these works.Compared with watermelon, it is easy to eat melon(^_^).カービングナイフ(↓) とフルーツデコレーターの丸いほう(↓) を使ってつくった作品です。両方とも、カービング教室で教わった彫り方です。スイカに比べて、メロンは種をとってからくりぬきできるので、食べやすくて、お気に入りの食べ方のひとつです(^_^)リンク先は楽天市場です。今秘かにブー...
Cake with Orange/オレンジを使ったスイーツ/ขนมส้ม
- 2014/03/16
- 23:28

I have made two types of sweets with orange to make me feel cooler and enjoy afternoon tea's mood;one is orange roll cake and the other is no-bake cheesecake(that the Japanese call "rare cheeze cake") and wine jelly with orange. I've used an orange rind as decoration(^^)/バンコクは、4月が1番暑いです。(7~8月は雨が多くなるので、それほど暑く感じません)。今日も、すでに暑く、冷たいスイーツがおいしく...
Decoration of Kiwi/キウイでカービング/แกะสลักผลไม้
- 2014/03/15
- 00:11

I used kiwi and made flower and leave with the following carving knife(^^)/I think kiwi is good item for carving and decorating cuisine or sweetswhen you turn the stem end of kiwi on its side and try to carve kiwi.キウイで、お花と葉っぱをつくって、チーズケーキに添えてみました♪(^^)♪最初、へたをとってから、へたのほうから、お花をつくろうとすると崩壊しかけましたが、横向きにして(へたを横にして)お花を...